Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία»

http://www.kozan.gr/post/202228
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 18:30 στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δ.Δ. Λευκοπηγής , το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησε με επιτυχία Ενημερωτική Εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία» .
Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κατερίνα Γ. Σιακαβάρα καλωσόρισε τις γυναίκες και ανέλυσε τα επιμέρους θέματα, ενημερώνοντας τις ενδιαφερόμενες και αυριανές ωφελούμενες του προγράμματος, για τους τομείς κατάρτισης του προγράμματος, καθώς και για τις προοπτικές απασχόλησης των συμμετεχόντων και τις ευκαιρίες ένταξης ή/και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Ακόμα η υπεύθυνη του προγράμματος αναφέρθηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, αναφέροντας τα αποτελέσματα από την αντίστοιχη εφαρμογή της σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες που παραβρέθηκαν. Έμφαση δόθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στη δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, και την υποστήριξη των γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση.
Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και συμμετείχαν πολλές γυναίκες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση συμβουλευτικών Ομάδων, τόσο για θέματα απασχόλησης όσο και επιχειρηματικότητας και Κοινωνικών Συνεταιρισμών .
Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 20 Απριλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης καλύπτει τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ σε αυτό μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν μια από τις παρακάτω ιδιότητες:
  • επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης,
  • μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία,
  • διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Η διάρκεια του έργου είναι δύο (2) έτη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 24613501432310621166fax24613 50178 ή στο e-mailkozani@ergani.gr) κιν: 6943061292 vodafon, 6974937825 cosmote.
Πρόσωπο επαφής κα Κατερίνα Σιακαβάρα.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/202228#sthash.MIblTDHO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου