Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αρης Καλονερίου - Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής 2-4

Παιχνίδι για γερά στομάχια.

    Το προτελευταίο παιχνίδι για να πέσει η αυλαία της Γ' κατηγορίας του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε  χτες στο γήπεδο του Καλονερίου μεταξύ του Άρη Καλονερίου και του Ε.Μ.Α.Σ. Μέγα Αλέξανδρου Λευκοπηγής. Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για την ομάδα μας η οποία ήθελε το τρίποντο (από τον "αδιάφορο" Άρη που δεν κυνηγάει κάτι) για την διατήρηση της δεύτερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα και να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, την άνοδο στην Β' κατηγορία. Να τονίσουμε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, ο αέρας δυνατός κατά διαστήματα πράγμα το οποίο δυσκόλεψε τις ομάδες.
   Η διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του παιχνιδιού και η ομάδα δείχνοντας να θέλει να διαβάσει το παίξιμο του αντιπάλου ξαφνικά δέχεται μια βαθιά μπαλιά στην άμυνα η οποία θα της στοιχίσει τραυματισμό ενός εκ των δύο σέντερ μπακ και αναγκαστική αλλαγή στο τρίτο λεπτό. Προσπαθώντας να ορθοποδήσει από την αναποδιά δεύτερη βαθιά μπαλιά από την ομάδα του Καλονερίου η οποία μετατρέπεται σε γκολ και έχουμε το 1-0 στο πέμπτο λεπτό. Έπειτα από το γκολ η ομάδα μας πήρε την σκυτάλη και αφού κατάλαβε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, να δημιουργεί φάσεις και να κλείνει τον αντίπαλο στην περιοχή. με αποτέλεσμα έπειτα από ένα εκτελεσμένο καλά κόρνερ και από την αδράνεια της ομάδας του Καλονερίου ήρθε ο Νίκος Πάσχου να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-1. Το παιχνίδι συνεχίζεται και η ομάδα θέλει να ζυγίσει τον αντίπαλο να κερδίζει  έδαφος και να κάνει το ποδόσφαιρο της πιο επιθετικό. Αποδείχτηκε όμως ότι είχε να κάνει με ένα καλά διαβασμένο αντίπαλο ο οποίος προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Έπειτα από έναν καλό συνδυασμό Νίκου Γκουντιού με πάσα στο Νίκο Φλώρο στη συνέχεια στον τρίτο Νίκο Πάσχου έχουμε καθαρή ανατροπή στην μεγαλή περιοχή και ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Εκτελεσμένο από τον Νίκο Πάσχου ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει το τερματοφύλακα του Καλονερίου. Η αντίπαλη ομάδα δείχνει να παίρνει τα πάνω της έπειτα από το χαμένο πέναλτι της Λευκοπηγής και να κερδίζει έδαφος κυρίως με παιχνίδι κέντρου. Η ομάδα στην προσπάθεια της να κερδίσει την μπάλα και να παιχνίδι δίνει ένα αχρείαστο φάουλ το οποίο θα εκμεταλλευτεί η ομάδα του Καλονερίου και θα το μετατρέψει σε γκολ. 2-1 στο 36' περίπου. Το παιχνίδι συνεχίζεται και οι γηπεδούχοι θέλουν να βγούνε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ και τα καταφέρνουν αφού οι προσπάθειες της ομάδος μας η οποία προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια με ισοπαλία δεν απέφεραν καρπούς.
    Ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η ομάδα μας μπαίνει αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Κερδίζει την κατοχή στο κέντρο και το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είναι καταιγιστική με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και ένα όμορφο κρέμασμα του τερματοφύλακα από το Νίκο Γκουντιό στο 55' με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα βρίσκοντας στο απέναντι κάθετο δοκάρι. Ισοφάριση για την ομάδα μας με σκορ 2-2. Ο αντίπαλος αρχίζει να κουράζεται και η Λευκοπηγή ελέγχει το παιχνίδι συνεχίζει να δημιουργεί όμως το γκολ δεν έρχεται και το άγχος στα πόδια των παιχτών είναι ορατό. Στο 78'  όμορφη κάθετη μπαλιά από τον Γιάννη Κερασιώτη στον Νίκο Φλώρο ο οποίος ανατρέπεται από τον τελευταίο αμυντικό στην μεγάλη περιοχή. Κόκκινη κάρτα για την ομάδα του Καλονερίου και δεύτερη ευκαιρία για την ομάδα μας να περάσει μπροστά στο σκορ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μανώλης Παρδάλης ο οποίος στάθηκε άτυχος απέναντι στον τερματοφύλακα. Η ομάδα μας όμως δεν στάθηκε εκεί σε ένα δεύτερο χαμένο πέναλτι, σήκωσε κεφάλι και συνέχισε τον μονόλογο με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι στο 82' έπειτα από συνεχή επιμονή και μονομαχία του Νίκου Φλώρου δυνατή κεφαλιά η οποία κοντράρει στον αμυντικό και η μπάλα καταλήγει στα πόδια του Νίκου Πάσχου ο οποίος κρεμάει τον τερματοφύλακα και βάζει την Λευκοπηγή μπροστά στο σκορ (2-3). Αυτό ήταν και το τέρμα που έλυσε τα πόδια των παικτών και έτσι σε ωραία ανάπτυξη από την δεξιά πτέρυγα της ομάδος και σε συνδυασμό Γιάννη Κανάβα - Νίκου Πάσχου ο δεύτερος ανατρέπεται στην περιοχή και έχουμε τρίτο κερδισμένο πέναλτι στο 42'. Ενώ τα πέναλτι μοιάζουν εφιαλτικά απέναντι στον τερματοφύλακα. του Καλονερίου έρχεται ο "στρατηγός" της ομάδος να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τελικό σκορ 2-4 για την ομάδα μας.
     Ένα χορτάτο ματς που τα έχε όλα, καλό ποδόσφαιρο, πέναλτι, φάσεις και δύο ανατροπές στο σκορ.
     Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους τεράστιους φιλάθλους μας που αν και παρά πολλά τα χιλιόμετρα που χωρίζουν τα δυο χωριά ήταν εκεί και φώναξε παρών και πάλι! Μια ειδική αναφορά πρέπει να σημειώσουμε στην τεράστια φίλαθλο μας που δεν είναι άλλη από την Κα. Χασιώτη-Κερασιώτη Στυλιανή που κοσμεί με την παρουσία της τα δυο τελευταία χρόνια  όλα τα γήπεδα της Γ' ερασιτεχνικής , μία θερμόαιμη οπαδός της ομάδος , πάντα με την χαρακτηριστική φωνή της που οι παίχτες  αλλά και από της αντίπαλες ομάδες αν δεν την ακούσουν όχι μόνο ανησυχούν αλλά νιώθουν πως λείπει η μητέρα του λόχου! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Κα. Στέλλα να είσαστε πάντα καλά και να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση για το αδύναμο φύλλο που δεν πάει τόσο συχνά στα γήπεδα.
     Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την ομάδα του Άρη Καλονεριου και τους ευχόμαστε καλή συνεχεια .

(Γρηγοριάδης Κ.) Πάικος Σ., Κανάβας Ι., Πουτιός Γ., Βακρατσάς Δ., Αναστασόπουλος Β., Κερασιώτης Ι., Ρουσιάδης Π., Γκουντιός Ν., Φλώρος Ν., Ζάμπακας Π., Πάσχου Ν., Στάθης Π., Ζάμπακας Σ., Κερασιώτης Α., Παρδάλης Μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου